2020-10-27 19:52

Procurorii din Braşov au descins la morga Spitalului Județean. Magistraţii fac cercetări privind infracțiuni de corupție

 |  14:27
Procurorii din Braşov au descins la morga Spitalului Județean. Magistraţii fac cercetări privind infracțiuni de corupție

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că efectuează cercetări în rem într-o cauză privind infracţiuni de corupţie la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, fapte ce ar fi fost comise în legătură cu firme de pompe funebre şi care implică personal medical, conform anchetatorilor.

''Joi, 21 iunie, au avut loc un număr de 14 percheziţii din care una la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, una la Casa Judeţeană de Pensii, trei la firme de pompe funebre, iar restul la domiciliile reprezentanţilor firmelor de pompe funebre. Au fost ridicate înscrisuri, bunuri, care privesc infracţiunile pe care le cercetăm. Infracţiunile vizează fapte de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual. Sesizarea noastră este din 2015. Deocamdată suntem în faza de cercetare în rem, mai este mult de lucru la această cauză'', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Aldea.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, conform reprezentanţilor unităţii medicale, percheziţiile au fost la departamentul prosectură (morgă) de unde s-au ridicat copii ale mai multor documente medicale.

Percheziţii s-au desfăşurat, joi, şi la Casa Judeţeană de Pensii Braşov, de unde au fost ridicate mai multe documente care vizează acordarea de ajutoare de înmormântare.

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov, Covasna şi Harghita, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au desfăşurat pe 21 iunie, pe raza judeţului Braşov, 14 percheziţii la două instituţii publice, trei societăţi comerciale şi nouă la domiciliile unor persoane, se mai spune în comunicat, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE