2024-04-19 22:04

Primele concluzii ale anchetatorilor: Ce a PROVOCAT incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

 |  17:44
Primele concluzii ale anchetatorilor: Ce a PROVOCAT incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

După trei luni și multe speculații, cauza incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț este, în sfârşit, expusă public, cu tot cu lanţul de responsabilităţi.

Procurorii au început, vineri, audierile în dosarul incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, Primii programaţi la audieri în fața anchetatorilor au fost administratorii firmelor care aveau încheiate contracte cu spitalul la momentul izbucnirii incendiului.

Este vorba de firmele care se ocupau cu mentenanța echipamentelor sensibile din spital și cele care au furnizat echipamente.

Tot vineri, anchetatorii urmau să ridice de la sediul Serviciului de Investigații de Criminalitate Economică Neamț (SICE) documente legate de aceste firme.

În urma audierilor începute, reiese că focul ar fi fost provocat de instalațiile electrice care au fost realizate fără autorizațiile necesare.

"Firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat, iar pe secția de ATi a subcontractat lucrarea către o altă firmă.

Se pare că, din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat nu-și aduce aminte să fi avizat un asemenea proiect în 2011.

Practic, lucrări făcute în spitalul Piatra Neamț fără autorizații", spune avocatul Adrian Cuculis, conform Antena3.

În tragedia declanşată sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, flăcările au provocat moartea a 10 bolnavi. Din cele șapte persoane transferate la Spitalul Mobiil din Lețcani, cinci au murit ulterior. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-12

In legatura cu acest articol...

IMAGINEA ZILEI: Un TIR cu oi s-a răsturnat peste gardul unei școli

Anunț important despre VACCINAREA profesorilor. Cadrele didactice vor fi prioritare

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Recomandările MAE

Cine este noul City Manager al Primăriei Sectorului 1

Ce se mai fură în România? Un buzoian a întrecut orice limită

Alertă de ULTIMĂ ORĂ. Măști pentru copii neconforme. Despre ce produs este vorba




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE