2021-01-17 01:04

Președintele Klaus Iohannis a anunțat când se va VACCINA anti-COVID: ”E nevoie să punem capăt pandemiei”

 |  18:51
Președintele Klaus Iohannis a anunțat când se va VACCINA anti-COVID: ”E nevoie să punem capăt pandemiei”

Președintele Klaus Iohannis a reiterat nevoia unei campanii de vaccinare eficiente pentru reluarea unei vieți normale, dar și repornirea domeniilor esențiale din economie și societate. Șeful statului a anunțat și când se va vaccina public.

”Nu cred ca s-a produs nicio neincredere, decizia a fost sa fie vaccinat tot personalul medical, s-a intamplatasta, pana la sfârșitul saptamanii se incheie cu prima doza de vaccinare, se reia vaccinarea cu a doua doză.

Nu am dorit nici eu, nici premierul sa ne bagam in fata, ar fi fost mesajul gresit. Vineri incepe a doua vaccinare, persoanele din invatamant, cele peste 65 ani, persoanele cu comorbidități, cei din Administrația Prezidențială. Pentru a marca debutul campaniei, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie” a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a mai subliniat nevoia de reformare la societății românești, a domeniilor cheie după ce pandemia va fi oprită:

”Reformele nu pot sa mai astepte, 2021 este anul in care trebuie puse bazele unei sanatatoase reasezari a societății românești. Pentru a merge cu motoarele turate la maxim, e nevoie sa punem capat epidemiei. Dupa un an greu, cu sacrificii, multi oameni s-au luptat, multi au pierdut, iata ca 2021 ne ofera motive reale de speranta, vaccinurile reprezintă incununarea eforturilor oamenilor de stiinta, s-au făcut progrese uriase in aceasta cursa contracronometru. Vaccinarea in masa e singura solutie pentru a ne reîntoarce rapid la normalitate, pentru reluarea activităților noastre.

E un efort care va fi rasplătit in 2021, sa putem reveni la normalitate. Pana atunci, masurile de protectie sunt vitale, suntem inca departe de o incidenta care sa permita relaxarea restrictiilor” a mai adăugat Klaus Iohannis în prima conferință de presă din acest an de la Palatul Cotroceni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE