2024-04-20 03:05

Președintele Iohannis, un nou anunț despre revenirea la STAREA DE URGENȚĂ

 |  16:16
Președintele Iohannis, un nou anunț despre revenirea la STAREA DE URGENȚĂ

Președintele Klaus Iohannis spune din nou că nu se impune reinstituirea stării de urgență, pentru că pot fi decise punctual restricții de către autoritățile locale în localitățile cu un număr mare de cazuri de COVID-19. El a spus că vor exista discuții despre obligativitatea purtării măștii, recomandându-le românilor să poarte mască peste tot, atunci când ies din casă. șeful statului a mai spus că ar trebui restricționate evenimentele la care se adună multă lume, precum nunți și botezuri.

”Am observat că descentralizarea restricțiilor e un lucru bun, dar e nevoie de clarificare și am convenit în discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii institutului, cu domnul ministru Nelu Tătaru, să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide şi mai corelate privind situaţia din fiecare judeţ. În acest fel vom putea fi mai eficienţi şi vom putea să evităm restricţii prea dure.

Măsurile de bază rămân cele discutate - masca, distanţa, igiena. Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toți specialiștii spun că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului.

Voi duce această discuţie mai departe şi vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca.

Eu recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior, e bine să purtăm masca.

Sperietoarea cu starea de urgență este vehiculată de multe lume. Nu intenționez să revenim la starea de urgență.

Pentru a purta mască nu trebuie stare de urgență.

Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume trebuie restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tipul nunți, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate restricțiile și este posibil ca astfel de întruniri să fie restricționate” a declarat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat vineri, de la 13.30, Institutul Național de Sănătate Publică, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-09

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Mitropolia Moldovei cere anularea restricțiilor privind pelerinajele

Coronavirus: Un nou record de cazuri! Câți români au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore?

Anunț crucial pentru elevi și părinți: Școlile din București ar putea fi închise. Se discută chiar în aceste momente

O nouă școală din București a intrat în scenariul roșu. Anunțul autorităților

Coronavirus: România, aproape de o catastrofă: La câte mii de cazuri pe zi am putea ajunge până la finalul lunii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE