2024-04-25 11:22

Președintele Iohannis PROMITE investiții masive cu banii de la UE. Unde merg fondurile

 |  17:09
Președintele Iohannis PROMITE investiții masive cu banii de la UE. Unde merg fondurile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat domeniile spre care vor merge banii obținuți de țara noastră prin Programul Național de Reziliență și Redresare. Astfel, prioritare vor fi sănătatea, educația, locurile de muncă și mediul.

”Am avut o serie intreaga de discutii importante si foarte bune pentru a lamuri cateva chestiuni si pentru a gasi solutii pentru romani. Cum pregatim cel mai bine, rapid, bine gandit proiecte pentru PNRR, unde putem obtine fonduri semnificative, avem 30 mld euro pentru a iesi cu bine din pandemie si criza economică.

Sunt oportunitati uriase si vrem sa le folosim, vrem sa folosim acesti bani pe mai multe paliere. Sanatatea, este nevoie de investitii semnificative in spitale, in sisteme de sanatate publică, daca ne referim la tragicele accidente, așa ceva nu are voie sa se intample, e nevoie de investitii in spitale, in sistemele din spitale pentru a le face mai sigure pentru pacienti, in zona de ATI, alimentare cu oxigen, siguranta pentru pacienti si personal.

Remarcă: suntem in topul european la toti parametrii, vom avea persoana cu nr 1 milion care va fi vaccinata, ritmul creste, avem speranta ca pana in vara sa iesim din pandemie, cu vaccinare si respectare restrictii.

A doua zona de discutie: locuri de munca, foarte multi romani si-au pierdut locul de munca din cauza pandemiei, unii sunt in pericol și acum, este vital sa dezvoltam mecanisme prin care să dezvoltam locuri de munca pentru romanii loviti de pandemie.

Un alt subiect: trebuie să investim in scoli, sistemul de invatamant are nevoie de multi bani, siguranta elevilor, e nevoie de investitii pentru a nu avea accidente, avem nevoie de autorizatii, sa eliminam incalzirea pe lemne, toaletele din spatele curtii, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de scoli noi, avem nevoie de scoli verzi.

Avem nevoie de programe serioase pentru un mediu sanatos, chestiuni care se pot face fara complicatii imense, de impadurire care pot fi puse in aplicare.

Pana in aprilie vom avea un plan national concret, vom incepe implementarea in spitale, scoli, locuri de munca, mediu, vom avea si alte zone importante pentru romani” a anunțat președintele Iohannis într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-17

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE