2024-04-25 07:47

Președintele Iohannis, detalii de ultimă oră privind VACCINAREA anti-COVID

 |  17:23
Președintele Iohannis, detalii de ultimă oră privind VACCINAREA anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, că strategia națională de vaccinare împotruva noului coronavirus a fost aprobată în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar la începutul anului viitor este foarte posibil ca România să primească prima tranșă de vaccin.

”A fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, strategia este una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile și foarte multe detalii despre vaccinare.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului pe larg, mâine. Vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista inclusiv un site dedicat.

Este foarte posibil ca la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranșă de vaccin. Este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ 1 milion de doze”, a declarat Klaus Iohannis.

În acest context, șeful statului a subliniat încă o dată că vaccinarea populației va fi voluntară și a dat asigurări că tipurile de vaccina care vor ajunge în România sunt sigure. De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că, potrivit datelor existente în acest moment, peste 80% dintre cadrele medicale își doresc să se vaccineze anti-SARS-CoV-2.

”În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, sigură, este eficientă și se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european.

Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, printre medicii de familie și sunt foarte bucuros să constat că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Deja persoanele informate din zona medicală doresc, în proporție de peste 80%, să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm prima campanie de vaccinare”, a mai spus Iohannis. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE