2024-04-19 16:23

Președintele Iohannis anunță cine se va VACCINA cu prioritate și cum se va desfășura totul

 |  17:09
Președintele Iohannis anunță cine se va VACCINA cu prioritate și cum se va desfășura totul

Președintele Klaus Iohannis a făcut câteva anunțuri referitoare la campania de vaccinare din perioada următoare după o ședință cu ministerele responsabile.

”Acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim cu optimism ieșirea din această criză medicală de proporții. Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare, care încep să dea rezultate. Evoluția pandemiei la noi în țară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare.

De eficiența campaniei de vaccinare depinde în mare măsură stoparea pandemiei și implicit protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională,. pe care o abordăm cu maximă responsabilitate pentru a garanta siguranța cetățeanului. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și la ora actuală avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară.

Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare” a declarat președintele.

Klaus Iohannis a oferit detalii și despre desfășurarea campaniei de vaccinare și cine vor fi primele persoane vaccinate:

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile pentru toate celelalte categorii de populație. Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte. MApN fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor șase depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.

Comitetul național de coordonare a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale, cât și cu asociațiile de pacienți. (...) Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii” a mai precizat șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE