2021-01-17 01:46

Președintele Iohannis a dat OK-ul pentru urmărirea penală a lui C. P. Tăriceanu

 |  12:46
Președintele Iohannis a dat OK-ul pentru urmărirea penală a lui C. P. Tăriceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, leful statului a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la formularea acestei cereri.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, sub aspectul săvârşirii de către acesta a unei infracţiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 şi art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut, luni, preşedintelui Klaus Iohannis să încuviinţeze urmărirea penală pentru Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită pe vremea când era prim-ministru. Acesta este acuzat că ”ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă”. ”În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”, arată un comunicat al DNA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-13

In legatura cu acest articol...

Prima reacție a lui Tăriceanu după ce DNA a solicitat urmărirea sa penală pentru luare de mită: "Este un dosar pe considerente politice"

DNA solicită președintelui Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru C. P. Tăriceanu, acuzat de luare de mită pe vreme când era premier

Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE