2021-01-24 20:04

Premierul Orban face marele ANUNȚ: Ce se va întâmpla în România după alegeri

 |  20:51
Premierul Orban face marele ANUNȚ: Ce se va întâmpla în România după alegeri

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că România nu va intra într-o carantină totală. ”Garantez 100% că România nu va avea un lockdown”, a spus șeful Guvernului, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, precizând că România se află într-un trend descendent în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus.

Referindu-se la informațiile vehiculate în spațiul public, potrivit cărora, dacă liberalii vor câștiga alegerile parlamentare de duminică, după 6 decembrie ar putea fi instituită măsura unui lockdown în România, Ludovic Orban a precizat miercuri seară, la România TV:

„Această informație circulă din perioada în care exista o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această informație este din ce în ce mai puțin credibilă. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se va întâmpla. Este o bazaconie, este, de fapt, o minciună de campanie în încercarea de a reduce susținerea pentru PNL. Și președintele a spus foarte clar că nu se pune problema unei închideri a activităților economice”. 

În acest context, șeful Guvernului a spus că datele arată că România a intrat pe un trend descendent în privința cazurilor de infectare cu coronavirius. 

”Avem un trend descendent și ceea ce este foarte important, în ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi (2 decembrie – n.r.) în condiții normale, în funcție de solicitările de testare și vom avea date relevante în acest sens în aceste zile. Dar chiar și raportat la modul de testare, că au fost 15.000 – 16.000 de teste, oricum s-au făcut un pic mai mult decât în zilele libere, există semne evidente de reducere. Sigur, asta nu înseamnă să lăsăm garda jos, să reducem concentrarea în ceea ce privește respectarea regulilor de protecție. Este foarte important ca acum, când vedem că măsurile dau rezultate, să păstrăm și să respectăm toți aceste măsuri”, a mai spus Ludovic Orban. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu e CONVINS că PSD va câștiga alegerile. Cu cine va face alianță

ALERTĂ la Ambasada Israelului la București. SRI verifică un colet suspect

Dacian Cioloș îl pune la punct pe Nicușor Dan: ”Niște ȘMECHERII politice. Treaba lui!”

Promisiunile lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu căldura și apa caldă

Recomandările Comisiei Europene pentru perioada Sărbătorilor. La ce trebuie să RENUNȚĂM
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE