2024-04-19 00:33

Pompierii români pleacă într-o nouă misiune în Grecia

 |  10:06
Pompierii români pleacă într-o nouă misiune în Grecia

Un număr de 142 de pompieri români vor pleca astăzi într-o nouă misiune în Grecia. Ei vor acționa pentru 10 zile în provincia Atica de lângă Atena. În noua misiune vor participa pompieri care au luptat cu flăcările și pe insula Evia. Ei vor pleca cu 28 de autovehicule.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale: opt autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, două microbuze, un autocar și alte mijloace de sprijin logistic incluzând o dronă”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia în prima misiune au fost înaintați în grad și aceștia au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Cei 108 salvatori s-au întors acasă cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că flăcările au fost aduse sub control.

Întreaga presă din Grecia și populația din zonele afectate de incendii au lăudat intervenția pompierilor români și modul acestora de acțiune.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE