2020-10-29 22:24

Pompierii au încercat 10 ore să stingă şapte incendii de vegetaţie

 |  11:52
Pompierii au încercat 10 ore să stingă şapte incendii de vegetaţie

Pompierii din Satu Mare au intervenit, timp de zece ore, pentru stingerea a şapte incendii în urma cărora au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată. Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare a precizat, într-un comunicat de presă, că cele mai afectate zone au fost cele din localităţile Vama şi Tur.

“ISU Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de şapte incendii manifestate în spaţii deschise, acestea fiind semnalate în decurs de zece ore, începând de miercuri după-amiază, peste 150 de hectare de vegetaţie uscată fiind mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş, unde au ars cinci hectare, Prilog Vii, unde au ars două hectare, Vama - au ars 50 hectare, Noroieni - au ars 25 hectare, Tur - au ars 50 hectare şi Tătărăşti, unde au ars aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată", se arată în comunicatul citat.

Sursa menţionată a mai afirmat că cercetările efectuate la faţa locului au indicat că incendiile au fost rezultatul “provocării focului în spaţii deschise”.

“Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul lunii august au fost de vegetaţie uscată, când s-a înregistrat un număr record de 59 de incendii, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, se mai arată în comunicatul ISU Satu Mare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE