2024-04-17 02:33

POLUARE EXTREMĂ în București. Valori de 25 de ori mai mari față de cele recomandate de OMS. Garda de Mediu tace

 |  09:29
POLUARE EXTREMĂ în București. Valori de 25 de ori mai mari față de cele recomandate de OMS. Garda de Mediu tace

Poluare extremă în București în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în zona din spatele Lacului Morii.

Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly.org, a înregistrat valori de 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică. 

În centru, calitatea aerului a fost mai bună. Și pentru PM 10 valorile au fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.

În Voluntari, valorile înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 25 de ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică. Pe Șoseaua Alexandriei, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 18 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică. În Ferentari, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul 20-22 au fost de 15 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS. În zona Obor, valorile recomandate au fost depășite de patru ori, iar în Colentina mirosul de plastic ars este insuportabil, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Mediului și Garda de Mediu nu au venit nici până la această oră cu explicații.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit standardul pentru concentrația zilnică medie de particule PM2.5 la 25 micrograme pe metru cub, iar standardul anual este de 10 micrograme pe metru cub. Valorile limită ale OMS pentru concentrația zilnică medie de particule PM10 este de 45 de micrograme pe metru cub.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE