2024-04-25 18:55

Periculos hacker român, ARESTAT în Columbia. Ce pagube a făcut de-a lungul anilor

 |  20:28
Periculos hacker român, ARESTAT în Columbia. Ce pagube a făcut de-a lungul anilor

Considerat unul din dintre cei mai periculoși hackeri din lume, românul Mihai Ionuț Păunescu a fost arestat în Columbia, la cererea Statelor Unite. Românul și complicii săi, un rus și un leton, sunt acuzați de FBI și justiția americană că au furat 25 de milioane de dolari și au păgubit cel puțin un milion de persoane.

Și nu s-au oprit aici: au atacat computerele băncilor, ale multinaționalelor și chiar 200 de calculatoare de la NASA. Mihai Ionuț Păunescu, așteaptă acum la Bogota, în Columbia, extrădarea în America.

Columbienii spun că Păunescu a fost prins înainte să se întâlnească la Medelin, oraș considerat cartierul general al drogurilor, cu trei români.

În 2007, Păunescu, alături de rusul Kuzmin și letonul Calovskis, lansau în lume Gozi, considerat unul dintre cei mai periculoși viruși informatici.

Gozi, ascuns într-un atașament de e-mail, a furat din computerele a milioane de oameni parole bancare, date personale și acte de identitate. Și-așa, zecile de milioane de dolari au început să curgă în conturile hackerilor lui Mihai Ionut Păunescu.

Computerele infectate în cel puțin opt țări de pe două continente au început să lucreze pentru Păunescu și să transfere bani, spun anchetatorii.

Țintele erau diverse, de la persoane particulare, la bănci, multinaționale sau chiar renumita NASA, Agenția Națională Spațială Americană.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE