2020-10-25 21:54

Percheziţii DNA la Prefectura Suceava şi Primăria Brodina. Prefectul Florin Sinescu şi primarul, urmăriţi penal

 |  09:41
Percheziţii DNA la Prefectura Suceava şi Primăria Brodina. Prefectul Florin Sinescu şi primarul, urmăriţi penal

Procurorii DNA desfăşoară, vineri dimineaţă, percheziţii la Prefectura Suceava şi la Primăria Brodina, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu şi de fals. În acest caz sunt urmăriţi penal prefectul judeţului, Florin Sinescu şi primarul din Brodina.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a precizat, pentru Mediafax, că au loc percheziţii la Prefectura Suceava şi la Primăria localităţii Brodina, într-un dosar în care prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina, Vasile Melen, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Cei doi urmează să fie duşi la audieri la DNA Suceava, la finalul percheziţiilor.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că în acest caz au loc percheziţii la şapte adrese din municipiul Suceava şi comuna Brodina, dintre care trei sunt la sediul unei instituţii publice, iar restul la o societate comercială cu trei puncte de lucru şi la locuinţa unei persoane.

În acest dosar procurorii DNA fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni de serviciu şi infracţiuni de fals, comise în perioada 2012 - 2014.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că acest dosar vizează modul în care au fost folosiţi banii pentru reconstrucţia caselor din comuna Brodina distruse în urma inundaţiilor din anul 2010.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA şi într-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate, şi nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale.

Totodată, prefectul este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE