2020-10-25 21:12

UPDATE. Percheziţii DNA la CJ Suceava într-un dosar care vizează fapte de corupţie

 |  09:32
UPDATE. Percheziţii DNA la CJ Suceava într-un dosar care vizează fapte de corupţie

Procurorii DNA desfăşoară, joi dimineaţa, mai multe percheziţii la Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Direcţia Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava, într-un dosar care vizează săvârşirea unor fapte de corupţie în perioada 2003-2015.

UPDATE, ora 14.08 Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, este suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită în dosarul în care joi au fost făcute percheziţii, în legătură cu atribuirea unor contracte. În atenţia procurorilor este şi senatorul PSD Ovidiu Donţu, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2003-2015.

Anchetatorii fac, în această cauză, 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, dintre care patru sunt la sediile unor instituţii publice, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că dosarul DNA vizează atribuirea de contracte de către Consiliul Judeţean Suceava către SC Drumuri şi Poduri, societate deţinută de CJ şi aflată în insolvenţă.

Primarul din Fălticeni, primarul Cătălin Coman, (PSD) a precizat, că procurorii DNA verifică un contract închietat între administraţia locală şi SC Drumuri şi Poduri SA în 2009, înainte ca el să devină primar, în 2012.

SC Drumuri şi Poduri SA a fost înfiinţată în 2005, din Regia Autonomă Drumuri şi Poduri, având profit de 6 milioane în anii 2006, 2007 şi 2008, dar în 2009 şi 2010 a avut pierderi de câte patru milioane de lei, iar în 2011 pierderile au fost de 5,7 milioane de lei.

În aprilie 2011, firma a intrat în procedură de insolvenţă voluntară, iar prin instanţă s-a stabilit un plan de reorganizare şi ca datoriile să fie plătite timp de trei ani. AGA şi CA ale SC Drumuri şi Poduri SA au pus în aplicare mai multe planuri de restructurare.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi privind finanţele publice pe anul 2009, la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-au constatat încălcări privind administrarea şi gestionarea patrimoniului public şi privat al statului.

De asemenea, în iunie 2009, preşedintele de atunci al CJ Suceava Gheorghe Flutur anunţa că a dispus sesizarea DNA pentru o deturnare de fonduri de 8 milioane de lei, depistată în urma auditului făcut la societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava.

....................

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2003-2015.

Procurorii fac 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, dintre care patru sunt la sediile unor instituţii publice, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că percheziţii sunt efectuate la Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE