2022-01-21 00:37

PARADA de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Ceremonii militare emoționante

 |  14:24
PARADA de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Ceremonii militare emoționante

Chiar dacă acest an este marcat tot de restricții și măsuri pentru combaterea pandemiei, tradiționala paradă de 1 Decembrie s-a desfășurat sub ochii oficialităților și românilor cu momente emoționante.

Militarii au onorat sărbătoarea de suflet a tuturor românilor printr-o defilare simbolică, în Piața Arcului de Triumf, din Capitală, cu respectarea măsurilor de combatere a pandemiei COVID 19.

Muzicile Reunite ale Garnizoanei București, alături de baritonul Ștefan-Alexandru Constantin,  solist al Ansamblului Artistic ”Doina” al Armatei, au interpretat IMNUL NAŢIONAL AL ROMÂNIEI.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de omagiu și respect pentru marea sărbătoare a tuturor românilor, s-au executa 21 de lovituri de tun de către bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”, comandată de locotenentul Mihai Nicolae.

Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, a depus o coroană de flori în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie de-a lungul timpului.

Parada Militară Națională organizată cu prilejul Zilei Naționale a României a început cu defilarea detașamentelor reprezentative ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, pot fi urmăriţi la Parada Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Este a doua Paradă în pandemie, însă este prima la care oamenii pot asista, cu respectarea măsurilor sanitare.

Armata și celelalte structuri de forță ale statului au adus la Paradă sute de militari, dar și cea mai bună tehnică pe care o au în dotare. Pentru prima dată în pandemie, oamenii pot vedea și în jur de 100 blindate și sisteme de rachete care vor trece pe sub Arcul de Triumf.

La Paradă, armata a adus, în premieră, sisteme de rachete de ultimă generație Patriot și Himars, dar și blindate Humvee, Piranha 3 și 5. Pe sub Arc, vor trece și reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai SPP, SRI și STS.

Piața a fost survolată de 30 de elicoptere, avioane de transport și de vânătoare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-01

Mai multe imagini:
PARADA de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Ceremonii militare emoționante
zoom
PARADA de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Ceremonii militare emoționante
zoom


GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE