2020-11-24 16:36

Pandemie COVID19. 38 de decese în România. Nelu Tătaru, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR

 |  11:56
Pandemie COVID19. 38 de decese în România. Nelu Tătaru, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR

Încă un român a murit din cauza coronavirusului. Este vorba de un bărbat de 66 de ani, din județul Timiș. Bilanțul deceselor a ajuns la 38. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala/Au venit în ţară peste 200.000 de conaţionali şi ne aşteptăm la încă 200.000 până în sărbătorile pascale

Întrebat câte persoane  din populaţia României ar putea fi infectate, faţă de raportările oficiale, în condiţiile în care studiile arată că există persoane care nu prezintă simptome dar care sunt contagioase, ministrul Sănătăţii spune că la Suceava pot exista până la o mie de bolnavi care, fără a prezenta simptome, transmit boala, POTRIVIT NEWS.RO.

„Putem prognoza sau putem estima un număr de persoane. De exemplu, la Suceava putem prognoza că până în 6-700, până într-o mie de cazuri sunt cele care nu sunt diagnosticate, având forme asimptomatice sau forme foarte uşoare şi pot fi foarte buni transmiţători. În contextul  care suntem în acest moment, să spunem un 10-20% din cei care au venit pot fi cei care sunt infectaţi şi care nu au simptome în acest moment. Având în vedere perioada de când au venit, este acea perioadă de 14 zile în care şi-au produs boala. Sunt imuni în acest moment, nu mai transmit, dar au transmis până acum”, a afirmat Nelu Tătaru într-un interviu acordat sâmbătă Digi 24. 

Tătaru a spus că în ultima perioadă au intrat în ţară 200.000 de români şi că autorităţile se aşteaptă ca încă pe atât să se întoarcă acasă până la Paşti.

 „Au venit peste 200.000 de conaţionali până în acest moment şi ne aşteptăm la încă 200.000 până în sărbătorile pascale” a afirmat ministrul Snătăţii. Acesta a precizat că prin lipsa lor, românii din străinătate pot limita răspândirea virusului. În prezent, capacitatea de testare între 1500 şi 2000 de persoane pe zi, iar autorităţile fac demersuri pentru creşterea capacităţii de testare.

„Sperăm să mergem spre 2000-2500 săptămâna viitoare” a precizat ministrul. 

El a spus că se poate ajunge până la 4000 de persoane testate dacă se recurge la testele rapide, dar a precizat că Italia a renunţat la aceste teste. Ministrul Sănătăţii a subliniat că trebuie respectate măsurile de izolare voluntară la domiciliu, distanţare socială, respectarea normelor de igienă, evitate persoanele care prezintă semnele unei infecţii respiratorii.

„Dar izolarea rămâne de bază” a spus Nelu Tătaru. Ministrul a precizat că 184 de cadre medicale sunt infectate.

„Noi în acest moment avem 1650 de paturi de ATI şi la spitalele judeţene ne putem duce cu toate rezervele pe care le avem, spre 4000 de paturi. Aceste paturi nu sunt toate de terapie intensivă la un standard superior. Rămâne să le utilăm pe cele care nu le au cu ventilatoare şi monitoare de funcţii vitale” a mai declarat ministrul Sănătăţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-29Parerea ta...

BORFAș
29 Mar 2020

Dacă nu ai fi fost in conducerea ministerului sănătății, nu iti reproșam nimic....dar așa ptr ca ai fost la butoane nu iti pot transmite ..HAI SICTIR ... CE AI FACUT PTR DOTAREA SPITALELOR DE STAT...DE CE NU AI ȚIPAT...iti era teamă de scaun si privilegii... Cand ati dat ordonanța ptr ajutorarea spitalelor private...unde erai ... Atunci spitalele de stat erau dotate ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE