2024-04-25 01:58

UPDATE. Tulpină indiană a coronavirusului a fost descoperită în România! Cine este persoana infectată

 |  15:37
UPDATE. Tulpină indiană a coronavirusului a fost descoperită în România! Cine este persoana infectată

INSP a anunţat că în țara noastră a fost identificată o variantă "indiană" a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, sosită în România în urmă cu o lună. Varianta descoperită în România diferă totuși de cea care a generat situaţia epidemiologică dramatică din India.

UPDATE 17.29. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, afirmă că tulpina indiană a coronavirusului are două mutaţii "care se asociază cu reducerea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccinare, însă nu este un impact semnificativ care să reducă eficienţa vaccinurilor".

El a îndemnat oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare, pentru a reduce circulaţia virusului în populaţie şi pentru a reduce riscul să cumuleze noi mutaţii.

"INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India", transmite MS.

Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP - CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov", se arată într-un comunicat de presă al MS.  

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ. DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE