2022-08-10 22:55

Mitinguri de protest, în Capitală, împotriva restricțiilor anti-COVID. Jandarmeria anunță că îi va amenda pe organizatori

 |  19:00
 Mitinguri de protest, în Capitală, împotriva restricțiilor anti-COVID. Jandarmeria anunță că îi va amenda pe organizatori

Două manifestaţii de protest au loc sâmbătă după-amiaza în Bucureşti, la Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii, oamenii exprimându-şi nemulţumirea faţă de măsurile de restricţie introduse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

La protestul din Piaţa Victoriei a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă. Ea a criticat Guvernul, pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, solicitând alegeri anticipate şi alcătuirea unui guvern format din tehnocraţi. Ea le-a cerut, de asemenea, şefului statului şi prim-ministrului Florin Cîţu să discute cu protestatarii, pentru a le asculta nemulţumirile.

Senatoarea a criticat obligativitatea purtării măştii de protecţie de către elevi, în timpul orelor de sport, şi a susţinut că că situaţia generată de pandemie trebuie să fie gestionată de "profesionişti adevăraţi".

În jurul orei 17.30, manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat spre Parcul Izvor, purtând o pancartă cu mesajul "Spunem nu vaccinării forţate".

Un alt protest s-a desfăşurat sâmbătă şi la Piaţa Universităţii, în zona Fântâni.

Manifestanţii au purtat steaguri, dar şi icoane, precum şi pancarte cu mesaje precum "Jos masca, nu vaccin!". Ei au ascultat discursuri rostite pe o scenă improvizată, amenajată în spatele unei autoutilitare, unii vorbitori criticând faptul că vaccinurile nu ar fi suficient testate.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că în cazul ambelor proteste a fost depăşit numărul admis de participanţi, iar organizatorii urmează să fie sancţionaţi.

"Până în prezent, având în vedere faptul că a fost depăşit numărul maxim de participanţi, organizatorii celor două activităţi vor primi sancţiuni. (...) Protestele sunt asumate, organizate de persoane fizice, însă este foarte important pentru noi faptul că există un organizator, o persoană care şi-a asumat conform legii organizarea acestor activităţi. Avem cu cine să relaţionăm şi să discutăm tot ceea ce se întâmplă pe timpul desfăşurării acestor activităţi. În sarcina acestor organizatori intră o serie de obligaţii, printre care şi acelea de a se asigura că sunt respectate atât normele de protecţie sanitară, cât şi normele privind ordinea şi siguranţa publică", a spus Georgian Enache.

La cele două proteste nu s-au purtat măşti şi nici nu a fost respectată distanţa legală în contextul pandemiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE