2020-11-29 09:53

Ministrul Sănătății: ”Instituim stare de URGENȚĂ în condițiile unei transmiteri comunitare accentuate”

 |  19:24
Ministrul Sănătății: ”Instituim stare de URGENȚĂ în condițiile unei transmiteri comunitare accentuate”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi Agerpres, că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi că ''asistăm la a II-a cocoaşă a primului val'', după ce pe teritoriul ţării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri. Oficialul a făcut referire și la condițiile în care se poate reinstala starea de urgență.

"De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni. 

Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (...) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe", a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru pentru Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a făcut referire şi la capacitatea secţiilor de terapie intensivă, dar şi la modificările aduse legislaţiei privind aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, precum şi la anchetele făcute de procurori DNA la Unifarm.

"Acolo este atent DNA-ul. Noi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă în Ministerul Sănătăţii, în Institutul Naţional de Sănătate Publică, care este evoluţia acestei pandemii şi la sănătatea românilor", a adăugat ministrul Sănătăţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-09

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Premierul Orban cere măsuri URGENTE miniștrilor: ”Fără milă față de cei care încalcă legea”

MAE: Opt muncitori români dintr-o fermă din Franța, infectați cu COVID-19

Dacian Cioloș, ATAC fără precedent: ”Virusul nu are culoare politică. INCOMPETENȚA are!”

Președintele Iohannis, un nou APEL către români și autorități: ”Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui”
Parerea ta...

MARș!
09 Iul 2020

Vrei stare de urgență ca să conduci veșnic, ha? SECURISTULE! Satană, cu față umană,. PIEI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE