2024-04-19 08:48

Ministrul Sănătății, ÎNGRIJORAT privind evoluția COVID în luna septembrie

 |  21:14
Ministrul Sănătății, ÎNGRIJORAT privind evoluția COVID în luna septembrie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, luni seară, prima zi de şcoală şi a afirmat că, aşa cum anunţat anterior, ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc”, referindu-se inclusiv la deschiderea anului şcolar şi la alegerile care urmează. Ministrul afirmă că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor, chiar dacă până să se ajungă în clase au fost momente de aglomeraţie.

”Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru. Acesta a afirmat că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.  

”Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod (...) Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a mai afirmat Nelu Tătaru.  

Oficialul se aşteaptă la o creştere a numărui de cazuri de infectare cu COVID, după reluarea cursurilor.  

”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 - 14 zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15

In legatura cu acest articol...

Marea Britanie testează un nou TRATAMENT anti-COVID

În ce condiții se vor desfășura DEMONSTRAȚIILE. Anunțul lui Raed Arafat

COVID-19 în Indonezia: PEDEPSE inedite pentru cei care nu poartă mască

ALERTĂ în prima zi de școală: 114 tipuri de MĂȘTI NECONFORME / ANUNȚUL făcut de Protecția Consumatorului

TRAGEDIE în Mureș: un elev de 14 ani A MURIT, după ce a participat la deschiderea noului an şcolar

De NECREZUT: Educație în CAPELA mortuară. Cum învață elevii din Isaccea




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE