2024-04-19 14:15

Ministrul Lucian Bode pierde în prima instanță procesul intentat Universităţii „Babeş-Bolyai”

 |  18:34
Ministrul Lucian Bode pierde în prima instanță procesul intentat Universităţii „Babeş-Bolyai”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a pierdut procesul intentat Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca prin care a cerut suspendarea hotărârii prin care unitatea de învățământ a decis reanalizarea tezei sale de doctorat. Marți, Tribunalul Sălaj i-a respins cererea ca „nefondată”. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Lucian Bode a cerut în instanță „supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB”. Este vorba despre decizia de reanalizare a tezei sale de doctorat.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook și intitulat „Lupta pentru adevăr continuă”. El susține că decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj „este una firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat înainte ca instanța să dea un verdict”.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-17

In legatura cu acest articol...

Reacția Guvernului în SCANDALUL acuzațiilor de plagiat la adresa ministrului Bode

OFICIAL. Lucian Bode a PLAGIAT. Teza de doctorat este "profund viciată". Reacția ministrului de Interne




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE