2024-04-25 16:37

Ministrul Justiției critică DUR Secția Specială: ”A fost concepută de Liviu Dragnea pentru a proteja anumite zone!”

 |  20:30
Ministrul Justiției critică DUR Secția Specială: ”A fost concepută de Liviu Dragnea pentru a proteja anumite zone!”

Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, a declarat vineri că, în perioada octombrie 2018 – 31 ianuarie 2021, s-au cheltuit aproximativ 17 milioane de lei cu Secția specială. În aceeași perioadă, acolo au fost doar circa șase rechizitorii, niciunul pentru corupție.

„Dacă vorbim de procurori, au fost cinci, apoi au venit doi, sunt 7. De la înființare, din octombrie 2018, până la finele lunii ianuarie 2021 s-au cheltuit aproximativ 17 milioane de lei, deci o sumă considerabilă, având în vedere că acolo sunt, în perioada aceasta, circa rechizitorii. Șase rechizitorii în trei ani, deci o medie de două rechizitorii pe an, niciunul pentru corupție.

Nu e o fabrică de șuruburi să se lucreze pe bandă rulantă, dar faptul că niciun rechizitoriu nu a fost întocmit pentru fapte de corupție în perioada asta ar trebui să ne dea serios de gândit, pentru că această secție a fost concepută de Liviu Dragnea pentru a ținti anumiți clienți incomozi, să spunem așa, și pare că a fost creată și pentru a proteja anumite zone”, a declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

Acesta a susținut apoi că în sistemul de justiție din România nu există un fenomen al corupției, dar dacă această secție va continua să existe „și nu ne vom ocupa și de partea asta, corupția, așa cum pe un teren viran apar bălării, așa va răsări și ea”.

Ministrul USR-PLUS al Justiției a mai afirmat că SIIJ a fost concepută greșit din start pentru că nu se poate ocupa ea singură de toate infracțiunile pesupus a fi comise de oamenii din sistem: „Nu poate o singură secție să se ocupe de toate infracțiunile. Au fost trimiteri în judecată pentru infracțiuni de conducere sub influența alcoolului… Repet: niciuna pentru fapte de corupție!”

„Trebuie să vedem instituțional ca DNA să-și recapete competența”, a mai declarat ministrul Stelian Ion, pentru B1 TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-06

In legatura cu acest articol...

INCIDENT pe calea ferată: Locomotiva unui tren a luat FOC

MAI cedează: Noile buletine electronice vor fi MODIFICATE

MAE: Atenționare de călătorie pentru Grecia. Caniculă, incendii și furtuni

UPDATE: Protest al comunității LGBT în fața Primăriei Capitalei, în urma refuzului instituției de organizare a marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei

USR, replică pentru Cîțu după ce premierul l-a criticat pe Drulă

Alexandru Rafila acuză: Nu poți să impui restricții când Guvernul nu și-a făcut treaba

Cătălin Drulă vine cu lămuriri după CRITICILE premierului Cîțu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE