2024-04-18 19:15

Ministrul Economiei a făcut plângere penală la DNA. Ce reclamă Claudiu Năsui?

 |  12:23
Ministrul Economiei a făcut plângere penală la DNA. Ce reclamă Claudiu Năsui?

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a semnat miercuri plângerea penală care va fi depusă joi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru suspiciuni de fraudă la accesarea granturilor pentru investiții din fonduri europene, program de 550 de milioane de euro, au declarat surse politice pentru Libertatea.

Năsui, a confirmat pentru G4Media.ro că a depus o plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupție în legătură cu acordarea granturilor nerambursabile din Măsura 3, o schemă de sprijin lansată de guvernul Orban pentru firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei.

Claudiu Năsui a scris pe Facebook că 68% din firmele câștigătoare la nivel național sunt înscrise în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, iar peste 50% sunt achiziții imobiliare. Detalii AICI!

„Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfășurare o anchetă. Vă promit însă că toți cei care au divulgat date-cheie (în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității) au comis fapte penale și vor suporta consecințele‟, a scris Năsui în data de 11 februarie pe Facebook.

Mai mulți lideri liberali se opun însă anulării procedurii, unul dintre aceștia fiind Virgil Popescu, fost ministru al economiei și actual ministru al energiei. Popescu a spus că achizițiile de apartamente și birouri nu sunt eligibile, însă pot exista achiziții de clădiri pentru spații de producție. Înscrierile au demarat în data de 3 decembrie și s-au încheiat pe 29 ianuarie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE