2020-12-02 17:00

Ministerul Mediul a lansat inițiativa: „Produs în ariile naturale protejate din România”

 |  16:00
Ministerul Mediul a lansat inițiativa: „Produs în ariile naturale protejate din România”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță că producătorii din ariile protejate vor putea cere certificarea produselor și vor fi de asemenea sprijiniți prin promovare și ajutoare financiare.

Inițiativa „Produs în ariile naturale protejate din România” susține comunitățile locale și produsele tradiționale fabricate în aceste zone, în special cele alimentare care provin din agricultura ecologică şi artizanatul. Aproximativ două milioane de oameni trăiesc în ariile naturale protejate din România, iar politicile de mediu ale Uniunii Europene vin în ajutorul acestora, apreciază ministrul Costel Alexe.

Costel Alexe: Guvernul din care fac parte, începând din vara acestui an, mai exact cu 1 august 2020, va lansa o linie de finanțare de 200 de milioane de euro prin care vor fi susținuți producătorii locali din aceste comunități ale României.

A avea statutul de producător în arie protejată va constitui un avantaj și evident punctajul va fi mai mare, pentru că astfel vrem să dezvoltăm aceste comunități care, de cele mai multe ori, sunt izolate, nu au economii puternice și mai ales industrii din cauza restricțiilor din ariile protejate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE