2021-08-01 11:00

MILITARUL UCIS LA LONDRA: MI5 a încercat să recruteze unul din suspecţi, afirmă un prieten

 |  12:41
MILITARUL UCIS  LA LONDRA: MI5 a încercat să recruteze unul din suspecţi, afirmă un prieten

Serviciile de informaţii interne britanice au încercat să îl recruteze pe Michael Adebolajo, care a revendicat uciderea unui soldat miercuri la Londra, a afirmat vineri seară la BBC unul din prietenii săi ce a fost arestat după interviul televizat, informează AFP.

Potrivit acestuia, Michael Adebolajo a respins oferta MI5 /serviciile de informaţii interne/ de a lucra pentru ei. Ei nu au încetat să îi telefoneze, după o şedere în Nigeria. "Practic, el a fost hărţuit de MI5, este ceva ce mi-a spus în mod precis", a declarat Abu Nusaybah care s-a cunoscut cu Michael Adebolajo în 2002.

Serviciile de informaţii interne voiau să îl întrebe dacă el cunoştea anumite persoane, a povestit el la canalul televiziunii britanice. "După ce le-a spus că nu îi ştie pe aceşti oameni, ei l-au întrebat dacă nu dorea să lucreze pentru ei", a precizat Abu Nusaybah.

BBC a afirmat că Nusaybah a fost arestat după interviu.

Poliţia a anunţat la rândul ei că agenţi de contraterorism britanici au arestat vineri seară la Londra un bărbat de 31 de ani suspectat de pregătirea sau că dorea să comită acte teroriste.

Percheziţii au fost de asemenea efectuate în două case din estul capitalei, a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

Poliţia nu a indicat dacă această arestare are o legătură directă cu moartea soldatului Lee Rigby, ucis cu armă albă în atacul a doi presupuşi islamişti miercuri pe o stradă din Londra.

Bărbatul a fost arestat vineri în jurul orei 21.30 locale /20.30 GMT/ de poliţişti de la serviciul antiterorist de la Scotland Yard, în cadrul Terrorism Act 2000, o lege antiteroristă britanică promulgată în 2000.

El a fost plasat în detenţie într-un comisariat din sudul Londrei.

Serviciile de securitate britanice erau sub presiune vineri pentru a explica cum au putut scăpa de urmărire cei doi presupuşi ucigaşi ai unui soldat în mijlocul Londrei, în special Michael Adebolajo, un tânăr creştin de origine nigeriană convertit la islam radical.

Michael Adebolajo, 28 de ani, şi presupusul său complice, Michael Adebowale, 22 de ani, care au fost răniţi de poliţie la locul tragediei, erau încă în spital vineri, dar viaţa lor nu este în pericol, potrivit poliţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE