2024-04-18 20:41

Mesajul președintelui, al premierului și al Ursulei von der Leyen la aprobarea PNRR

 |  19:31
Mesajul președintelui, al premierului și al Ursulei von der Leyen la aprobarea PNRR

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat, într-o conferință de presă comună cu președintele Iohannis și premierul Cîțu, aprobarea oficială a PNRR.

”Salut anunțul dnei Ursula von der Leyen despre PNRR-ul României, care a primit undă verde de la CE chiar azi.

Aprobarea PNRR-ului este un moment simbolic Finalizarea PNRR și aprobarea de către CE e doar o victorie de etapă. Provocările majore încep abia acum Implementarea la timp a reformelor este esențială PNRR ne oferă resurse pentru reforme esențiale pe termen mediu și lung. Este o oportunitate extraordinară să investim în autostrăzi, spitale, digitalizare, administrație, educație Pandemia ne-a arătat foarte clar că vulnerabilitățile din sistemul de sănătate au implicații majore. De aceea, investițiile în sănătate sunt un pllon definitoriu în PNRR La Universitar, prin folosirea acestor fonduri, pacienții vor beneficia de cele mai avansate tehnologii. E doar începutul. Avem o responsabilitate uriașă pentru a ne asigura că acești bani vor schimba fața României. Domnule premier, minișltri, vă cer să faceți o prioritate absolută din implementarea reformelor prevăzute în PNRR Este o șansă, e șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată.” a transmis președintele Iohannis.

”Mă bucur că acest moment a sosit în sfîrșit, pentru că volumul de muncă a fost foarte mare PNRR este aprobat, semnat și va fi aplicat Pentru România va însemna moderniare, în următorii 5 ani. Vom avea automat o economie puternică PNRR-ul României este printre 5 cele mai mari planuri din UE, astfel că negocierea nu a fost ușoară. Până la sfârșitul România va primi prefinanțare de 3,8 miliarde de euro. Evaluarea CE a fost una pozitivă. Am primit 10 calificative A din 11. Acum trebuie să fim atenți la implementare. Eu pot garanta că Guvernul va implementa toate reformele asumate, pentru ca România să atragă toți banii prin PNRR În total, vor fi 64 de reforme de care vor beneficia românii” a subliniat și premierul Cîțu.

”Să aplaudăm cadrele medicale, este impresionant să văd ce ați realizat deja (la Spitalul Universitar). Azi CE dă undă verde pentru PNRR, vă felicit. Vor fi investiții în energie verde, dar și pentru un sistem de sănătate de calitate, pentru spitale moderne PNRR-ul îndeplinește toate crtiteriile, la un standard ridicat: digitalizare, energie verde, infrastructură. Trebuie să lucrăm și la salariul minim pentru a-i susține pe cei care au nevoie. Sunt 29 de miliarde de euro la mijloc. Este bine să fiu azi aici, dar nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte, trebuie respectate toate cerințele. Vreau să știți că voi fi alături în toți acești pași” a transmis Ursula von der Leyen.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-27

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE