2020-12-05 13:51

Megapoluare din nou în Capitală. Cineva poluează noaptea

 |  11:34
Megapoluare din nou în Capitală. Cineva poluează noaptea

Valori foarte ridicate de PM10 și PM2.5 au fost înregistrate vineri seara și noaptea în mai multe puncte din Capitală și din apropierea orașului, într-un moment când traficul rutier e la un nivel minim. Același lucru s-a întâmplat și în noaptea de marți spre miercuri, după ce tocmai ministrul Mediului spunea că în București este „aer de munte” datorită reducerii traficului rutier.

Vineri seara în jurul orei de 21:30 în Sintești (Vidra, Ilfov), un senzor din rețeaua independentă de monitorizare a aerului Airly.eu înregistra depășiri de 448% la PM2.5 și 314% la PM10. 

La aceeași oră un alt senzor din Mogoșoaia înregistra 456% la PM2.5 și 318% la PM10.

Firea: „Trimiteți comisarii Gărzii de mediu să verifice! Trafic nu e! Cine arde deșeuri sau.... iar pacură?”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat vineri seara pe contul său de Facebook și a cerut Gărzii de Mediu să verifice. 

„Somez Ministerul Mediului să spună cetățenilor cine poluează Bucureștiul și zona metropolitană! Trimiteți comisarii Gărzii de mediu să verifice! Doar aceștia au atribuții prin lege! Trafic nu e! Cine arde deșeuri sau.... iar pacură? Faceți nani când alții (interesați) poluează?”, a scris Firea. 

În urmă cu o zi, Ministerul Mediului posta pe Facebook o serie de grafice prin care arăta că de fapt calitatea aerului în București este una bună și că nu s-au înregistrat pe senzorii oficiali valori foarte mari, doar câteva fluctuații. 

În urmă cu câteva zile, marți noapte, senzorii din rețelele de măsurare a calității aerului au înregistrat din nou depășiri foarte mari, multe peste limitele maxim admise, pentru poluarea cu PM10 și PM 2,5, deși traficul a scăzut considerabil în ultimele zile.

Asta după ce tocmai ministrul mediului anunța dimineața că în București se respiră „aer de munte” datorită traficului redus odată cu instaurarea stării de urgență pe fondul crizei de coronavirus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-21Parerea ta...

UN CETATEAN
21 Mar 2020

Mafia gunoaielor arse este mai tare ca pandemia de virus. Chiar nimeni nu le poate veni de hac.? Statul si autoritatea sa nu mai exista demult in Ro.
ELF
22 Mar 2020

Același lucru se întâmplă și în Cluj. Noaptea se ard deșeuri plastice și pe parcursul nopții miroase a funingine. Boc ne transmite ca avem cel mai curat aer din lume. (și cel moi modern metrou!)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE