2024-04-16 11:37

Măsuri de ultimă oră pentru cetățenii AFGANI. Anunțul ministrului de Interne

 |  21:33
Măsuri de ultimă oră pentru cetățenii AFGANI. Anunțul ministrului de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat care sunt măsurile urgente pe care le va lua România pentru a face față unui eventual aflux mare de migranți provenind din Afganistan.

"Ne aflăm într-un proces continuu de adaptare la noile provocări de securitate și în perspectiva noului context migraționist am dispus evaluarea de urgență a capacității României de a gestiona în mod eficient situația migraționistă.

Noi vrem prin tot ceea ce facem să întărim capacitatea României de a răspunde în fața unui viitor aflux de imigranți. Vreau să subliniez faptul că România gestionează peste 2.000 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene, ceea ce ne expune unor provocări semnificative.

De asemenea, în ultimele două săptămâni, dacă ne raportăm la acestea în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, la nivel național a fost consemnat o creștere a numărului de depistări cu aproximativ 16.%.

Vorbim despre peste 400 de situații, evoluția fiind determinată de creșterea cazurilor de prevenire a intrărilor ilegale dintre Serbia", a declarat Lucian Bode pentru Antena3.

Potrivit ministrului, în România există 6 centre regionale de azil, 2 de custodie și unul de tranzit. Astfel, în contexul crizei din Afganistan, țara noastră va suplimenta numărul de locuri în regim de azil la aproape 2.800 de locuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-17

In legatura cu acest articol...

Ministrul Justiției, mesaj DUR: ”Cine încalcă programul de guvernare, e liber să PLECE”

În Afganistan, FEMEILE PROTESTEAZĂ împotriva talibanilor. Care sunt CERERILE lor

Pe cine dă vina NATO pentru haosul din Afganistan

Ministrul de Externe, despre cei 27 de români din Afganistan: "Îi vom informa să se pregătească de EVACUARE"

Românii din Afganistan, evacuați cu avioane din SUA și Marea Britanie

Afganistan: Talibanii anunță o amnistie generală pentru toi funcționarii publici




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE