2022-07-03 14:35

MApN anunță că epava unei DRONE din Ucraina plutește între Sulina și Sfântu Gheorghe

 |  19:44
MApN anunță că epava unei DRONE din Ucraina plutește între Sulina și Sfântu Gheorghe

Ministerul Apărării anunţă, luni, că o epavă a unei drone a fost găsită în apele teritoriale ale României, între Sulina şi Sfântu Gheorghe.

”Miercuri, 11 mai, Forţele Navale Române au fost sesizate cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm”, anunţă, luni, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că epava dronei a fost recuperată de o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României. 

”Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord. Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai”, a mai precizat ministerul, citat de News.  

Instituţia a explicat că, la acest moment, sunt desfăşurate procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu privire la această situaţie. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE