2024-04-19 01:25

Liviu Dragnea, EȘEC la CEDO. Plângerea sa într-un mare dosar a fost respinsă

 |  21:03
Liviu Dragnea, EȘEC la CEDO. Plângerea sa într-un mare dosar a fost respinsă

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi plângerea fostului lider Liviu Dragnea în legătură cu "Dosarul referendumului”, în care în 2015 a fost condamnat pentru fraudă electorală, scrie Agerpres, citând AFP. Liviu Dragnea reclama că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Principalul argument al lui Dragnea în fața CEDO în contestarea condamnării sale la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumul este faptul că motivarea deciziei din 2016 a completului de 5 judecători ICCJ, publicată în februarie 2017, nu a fost semnată de două dintre judecătoare: Livia Stanciu și Luminița Zglimbea, care s-au pensionat înainte de redactarea motivării. Este vorba de motivarea deciziei, nu de decizie în sine, care a fost luată de toate cele 5 judecătoare, iar minuta acestei decizii a fost semnată de toate cele 5, în 2016.

„Reclamantul invocă încălcarea normelor legale din dreptul intern, încălcarea prevederilor art. 6 CEDO și sfidarea jurisprudenței CEDO în materie de către judecătorii români ce au compus completul de judecată ce a judecat contestația la executare” - se arată în plângerea lui Dragnea la CEDO, redactată de avocatul Bernard O'Connor, de la Bruxelles.

Condamnat în 2019 la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman,, Liviu Dragnea a fost eliberat condiţionat la jumătatea lunii iulie.

Pe lângă aceste două condamnări, Dragnea este în prezent vizat de alte două anchete, aminteşte AFP. În ianuarie, el a fost inculpat pentru corupţie pentru cumpărarea unei invitaţii la ceremonia de învestire a preşedintelui american Donald Trump în ianuarie 2017, procurorii evocând "foloase necuvenite" estimate la 380.000 de dolari; în celălalt caz, el este suspectat de deturnare de fonduri europene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE