2020-10-28 13:03

Lider PSD, audiat la DNA Oradea într-un dosar de corupţie

 |  12:04
Lider PSD, audiat la DNA Oradea într-un dosar de corupţie

Mircea Govor, fostul preşedinte al PSD Satu Mare, este audiat, joi, la sediul DNA Oradea, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Social-democratul este cercetat, în prezent, sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Potrivit surselor citate, Mircea Govor este audiat într-un nou dosar privind fapte de corupţie.

Mircea Govor, vicepreşedinte suspendat al CJ Satu Mare, este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de intervenţii la ANAF.

Anchetatorii îl acuză pe acesta de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Procurorii DNA susţin că, „în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a PSD și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale”.

Mircea Govor mai este acuzat că „a constrâns un inspector-șef interimar al ITM Satu Mare să interzică inspectorilor de muncă din subordine să aplice sancțiuni contravenționale împotriva persoanelor agreate politic de el”.

"Constrângerea a constat în proferarea unor amenințări directe cu destituirea din funcție, în publicarea unor articole denigratoare în presă, respectiv în efectuarea unei vizite de lucru de către inspectorul general de stat în Inspecția Muncii, la solicitarea inculpatului. Scopul urmărit de inculpat, pe lângă obținerea unui folos pentru altul (neaplicarea unor amenzi primarilor agreați în cazul constatării unor abateri pe linia relațiilor de muncă de către inspectorii ITM), a vizat două paliere: de a asigura un folos nepatrimonial pentru sine, în sensul de a dobândi, în fața membrilor partidului pe care îl conducea de puțin timp, o reputație de un bun președinte, capabil să apere interesele lor în cazul în care aceștia ar fi sancționați de instituțiile deconcentrate; de a-și subordona instituția publică respectivă intereselor sale patrimoniale, în contextul în care Govor și familia sa dețineau mai multe societăți comerciale care aveau angajați", susţin procurorii DNA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-01-28

In legatura cu acest articol...

Mircea Govor, vicepreşedintele CJ Satu Mare, eliberat din arestul IPJ Bihor

Un prefect şi un senator, urmăriţi penal în dosarul lui Mircea Govor. Eugen Avram şi Valer Marian acuzaţi de complicitate la șantaj în formă agravată

Anchetă extinsă în dosarul Mircea Govor

Vicepreședintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE