2024-04-25 22:58

Kremlinul confirmă că relațiile cu Republica Moldova sunt “foarte tensionate”

 |  13:21
Kremlinul confirmă că relațiile cu Republica Moldova sunt “foarte tensionate”

Relaţiile Rusiei cu Republica Moldova sunt extrem de tensionate la ora actuală, admite Kremlinul, care îi acuză pe liderii moldoveni că urmăresc o linie antirusească, la o săptămână după ce Chişinăul a declarat că a dejucat o tentativă de lovitură de stat pusă la cale de Rusia, scrie Agerpres.

Noul guvern condus de premierul Dorin Recean a promis să urmeze o cale proeuropeană şi a cerut demilitarizarea Transnistriei, o regiune separatistă susţinută de Moscova care se învecinează cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Rusia a acţionat în 'mod responsabil' în ceea ce priveşte forţele de menţinere a păcii pe care le are staţionate în regiunea separatistă şi a avertizat Republica Moldova să nu inflameze şi mai mult situaţia.

Rusia recomandă Republicii Moldova să dea dovadă de mai multă prudenţă în ceea ce priveşte regiunea separatistă Transnistria, a afirmat Peskov, după ce Chişinăul a cerut retragerea trupelor ruse staţionate în regiune. 'Rusia a fost şi este o parte responsabilă în ceea ce priveşte Transnistria şi continuă să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare. Dorim să-i sfătuim pe omologii noştri moldoveni să fie extrem de atenţi în această privinţă. Relaţiile noastre cu (Republica) Moldova sunt deja foarte tensionate. Conducerea se concentrează întotdeauna pe tot ce este antirusesc, ei alunecă în isterie antirusească', a declarat reprezentantul preşedinţiei ruse.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarant de curând că dispune de informaţii care sugerează că Rusia pregăteşte o lovitură de stat pentru "răsturnarea" autorităţilor moldovene şi a semăna haos în această republică, însă Rusia a negat aceste informaţii.

Maia Sandu a exclus sâmbătă o 'ameninţare militară iminentă' din partea Rusiei împotriva ţării sale, dar a avertizat asupra războiului hibrid dus de Moscova prin dezinformare şi a cerut ajutor comunităţii internaţionale pentru a-l combate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE