2024-04-20 00:14

Jandarmeria Română: Nu au fost înregistrate incidente la protestul din Capitală. Mulțumim celor care au înțeles să respecte legea

 |  21:39
Jandarmeria Română: Nu au fost înregistrate incidente la protestul din Capitală. Mulțumim celor care au înțeles să respecte legea

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei anunţă că nu au fost înregistrate incidente la protestul care se desfăşoară sâmbătă seară, în Capitală, faţă de măsurile sanitare, la care participă sute de persoane. Conform acestora, organizatorii protestului, care sunt cunoscuţi, vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de participanţi.

„Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob.

Oficiali ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei Capitalei anunţă, în contextul în care protestul de la Bucureşti continuă, că până la ora 20:00 nu au fost semnalate incidente violente.

„Până în acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea”, a adăugat Alexandru Iacob.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu, a menţionat că poliţiştii rutieri au asigurat fluenţa traficului, fără a fi aplicate restricţii de circulaţie. Precizarea a fost făcută în contextul în care protestatarii care s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative şi sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a declarat Romanescu.

În piaţa din faţa sediului Guvernului protestatarii, în număr de câteva sute, au continuat să scandeze „Libertate!”, iar la un moment dat s-au prins într-o horă a unirii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE