2024-04-25 17:55

Ioan Niculae a obținut eliberarea condiționată, la mai puțin de trei luni de la încarcerarea primită în dosarul Interagro

 |  15:01
Ioan Niculae a obținut eliberarea condiționată, la mai puțin de trei luni de la încarcerarea primită în dosarul Interagro

Judecătoria Medgidia a admis miercuri cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din închisoare. Practic, acesta a executat efectiv nici trei luni din pedepsa de cinci ani de închisoare primită în dosarul Interagro.

"În temeiul art. 587 C. pr. pen. cu aplic. art. 60 alin. 2 C. pen. 1968, admite propunerea de liberare condiţionată a deţinutului N. I.. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I., deţinut în Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureşti Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 272 rap. la art. 275 alin. 6 C.proc. pen., dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, a sumei de 156 lei, fiecare, pentru av. Popescu Radu Cătălin - delegaţie seria AV nr. 917/2021 şi av. Abiltar Ferhdtin - delegaţie seria AV nr. 916/2021, cu titlu de onorarii apărători din oficiu. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat", se arată în decizia instanţei, care poate fi contestată de procurori.

Aceasdtă ultimă decizie vine după ce o comisie specială din penitenciar a fost de acord cu eliberarea condiţionată. La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul "Mită la PSD".

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE