2021-08-01 11:17

Interpol: Operaţiune de amploare împotriva falsificatorilor de medicamente

 |  08:11
Interpol: Operaţiune de amploare împotriva falsificatorilor de medicamente

Interpol a anunţat că aproximativ 100 de tone de medicamente interzise şi contrafăcute au fost confiscate în sudul Africii în cursul unei operaţiuni a poliţiei care a identificat şi arestat 181 suspecţi, potrivit AFP.

Între 1şi 3 octombrie, la operaţiunea desfăşurată în Angola, Malawi, Swaziland, Tanzania şi Zambia, au participat peste 900 de poliţişti.

Poliţiştii au efectuat 550 de percheziţii în locuri de vânzare, farmacii şi clinici, precum şi în oficii şi centre de îngrijire ilegale situate în vreo 30 de oraşe şi în zone de frontieră.

 

Interpol: Operaţiune de amploare împotriva falsificatorilor de medicamente
zoom

Potrivit Interpol, valoarea medicamentelor confiscate, produse de marcă sau generice, printre care antibiotice, contraceptive, tratamente împotriva paludismului şi a durerilor, dintre care unele expirate, este estimată la 3,5 milioane de dolari, relatează Agerpres.

“Operaţiunea arată dezvoltarea considerabilă a criminalităţii în domeniul farmaceutic în sudul Africii şi ameninţarea pe care o constituie în regiune şi pe continent în materie de sănătate şi securitate publică”, a estimat Aline Plancon, care conduce unitatea de luptă împotriva contrafacerii şi traficului de produse medicale în cadrul organizaţiei de cooperare poliţienească cu sediul la Lyon.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE