2020-11-30 06:48

Informații despre coronavirus pentru femeile însărcinate

 |  15:39
Informații despre coronavirus pentru femeile însărcinate

Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor pune dispoziția femeilor însărcinate o broșură cu informații despre coronavirus și dă câteva răspunsuri la întrebări pe care viitoarele mame le pot avea. Este vorba despre modul în care se răspândește, simptomele, cum se poate evita infectarea sau răspândirea virusului și câteva sfaturi specifice pentru femeile însărcinate, familiile lor și persoanele care acordă îngrijire.

Redăm informațiile pentru că ele sunt utile în situația actuală și au o componentă educativă:

”Ce este coronavirusul ?

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care provoacă boli ce variază de la răceala comună la afecțiuni mai grave. Noul coronavirus este o tulpină nouă, după cum îi spune și numele, care nu fusese identificat până acum la oameni. COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de noul coronavirus.

Cum se răspândește virusul?

Oamenii pot lua COVID-19 de la persoanele infectate cu virus prin inhalarea picăturilor mici de secreții, provenite fie de la strănut, de la tuse, ori din saliva persoanelor care sunt purtătoare de virus sau prin atingerea suprafețelor contaminate.

Care sunt simptomele?

Cele mai multe persoane care se infectează trec ușor peste boală și se recuperează repede, dar dar poate fi mai severă pentru alții. Simptomele includ o combinație de:

Febră Tuse Respiratie dificilă Dureri musculare Oboseală

Ce să faci dacă ești însărcinată?

Cum te poți pregăti: Informați-vă despre COVID-19 din surse de încredere. Mențineți-vă activă fizic pentru a vă asigura o condiție fizică bună.

Citește integral informațiile pe Edupedu.ro

Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE