2024-04-20 01:53

UPDATE: Incendiu violent la un centru de colectare a deșeurilor din Capitală. Pericol de EXPLOZIE

 |  14:23
UPDATE: Incendiu violent la un centru de colectare a deșeurilor din Capitală. Pericol de EXPLOZIE

Un incendiu uriaş a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la un centru de colectare a deșeurilor din zona Militari, în vestul Capitalei. Este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se află butelii şi alte recipiente sub presiune.

UPDATE: 

Primele date arată că este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se ală butelii şi alte recipiente sub presiune. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că incendiul de la depozitul de deşeuri din cartierul Militari se manifestă la un centru de depozitare care avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar primele date arată că incendiul ar fi izbucnit la nişte deşeuri de hârtie depozitate lângă clădirea care a luat foc.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, se arată „uimit” de faptul că depozitul REMAT din cartierul Militari care sâmbătă a fost cuprins de un incendiu a primit autorizaţie pentru a funcţiona la doar doi metri de un bloc de locuinţe, el susţinând că „nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ, de siguranţa cetăţenilor, nicidecum vreo fandoseală de mediu”.

 

”Este vorba despre un incendiu la o clădire REMAT unde erau depozitate, nu ştim dacă legal sau ilegal, deşeuri, existau şi nişte recipiente. A existat, la un moment dat, pericolul producerii unei deflagraţii, dar lucrurile au fost ţinute sub control. Nu mai există niciun fel de pericol acum incendiul a fost localizat. Fuseseră evacuate câteva persoane din blocurile adiacente ca măsuri de siguranţă”, a declarat pentru Digi 24 prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Zece maşini de pompieri au fost trimise pe strada Bârsănești din Capitală, flăcările extinzându-se şi la o altă clădire de peste 500 de metri pătrați.

În apropiere se află şi un bloc de locuinţe şi există pericolul ca flăcările să se extindă.

La faţa locului s-au deplasat opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, dar şi echipaje medicale SMURD.

Din fericire, nu există victime până în acest moment.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE