2021-04-20 20:17

INCENDIU la Institutul de Boli Cardiovasculare din IAȘI, stins de pompieri după o intervenție de șase ore. ȘOCANT – Spitalul nu are autorizație de la ISU!

 |  09:19
 INCENDIU la Institutul de Boli Cardiovasculare din IAȘI, stins de pompieri după o intervenție de șase ore. ȘOCANT – Spitalul nu are autorizație de la ISU!

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, pompierii au intervenit mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare "I.M.Georgescu" din Iași, 18 pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul "C.I.Parhon", care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul "Sf. Spiridon".

Institutul de Boli Cardiovasculare ''I.M.Georgescu'' nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. "La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Conform acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare, pentru a le lichida. "Urmează să se stabilească cauza incendiului. Pagubele urmează a fi stabilite. Deocamdată se verifică dacă mai sunt mici focare care trebuie stinse", a precizat Silvia Bolohan.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 500 metri pătraţi, potrivit IGSU. Managerul Institutului de Chirurgie Cardiovasculară, prof.univ.dr Grigore Tinică, a declarant, pentru Agerpres, că incendiul a afectat mai multe saloane şi blocul operator, precum şi un depozit. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-04-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE