2022-01-17 00:34

INCENDIU. A fost finalizată cercetarea la faţa locului la Institutul "Matei Balş"

 |  16:00
INCENDIU. A fost finalizată cercetarea la faţa locului la Institutul "Matei Balş"

Procurorii şi poliţiştii criminalişti au finalizat vineri cercetarea la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", în vederea stabilirii cauzelor incendiului. În acest caz va fi dispusă efectuarea și a unei unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani.

"Până la acest moment, în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La INML "Mina Minovici" sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată - prin compararea probelor.

Totodată, în cauză au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2", arată sursa citată.

Se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE