2022-01-28 05:08

Guvernul pregătește DESFIINȚAREA secției pentru investigarea magistraților: ”Nu este deloc eficientă!”

 |  17:21
Guvernul pregătește DESFIINȚAREA secției pentru investigarea magistraților: ”Nu este deloc eficientă!”

Ministrul Justiției susține că cea mai corectă variantă privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este cea propusă de Guvern. Stelian Ion consideră că Secția este ineficientă, iar bazele pe care aceasta a fost creată sunt ”fundamental greşite”.

„Acum câţiva ani, s-a înfiinţat această secţie cu multă emoţie, în general a fost emoţie negativă, au fost discuţii aprinse. Cert este că această secţie nu este absolut deloc eficientă, că bazele pe care s-a conceput această secţie au fost fundamental greşite. O singură structură centrală nu poate face faţă şi nu poate face anchete cu privire la toate plângerile formulate împotriva magistraţilor. Varianta cea mai corectă este cea propusă de către Guvernul României, este o variantă care ţine cont de necesităţile reale”, a spus ministrul Justiției, potrivit News.ro

Acesta a adăugat că trebuie să fie găsită o soluție astfel încât să se ajungă la desființarea SIIJ, un obiectiv care a fost asumat prin programul de guvernare.

Pe de altă parte, Stelian Ion a subliniat că Direcția Națională Anticorupție trebuie susținută în activitatea sa, iar ”a veni cu soluţii legislative care ciuntesc practic din competenţa DNA nu ar fi deloc un semn bun, ar fi un semn în care dorim să atacăm această instituţie”.

În acest context, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, a declarat că DNA poate prelua dosarele SIIJ după desființarea acesteia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE