2021-09-22 03:19

Guvernul a aprobat noile MĂSURI de RELAXARE valabile de la 1 august. Modificări legate de competițiile sportive și cultural-artistice

 |  16:13
Guvernul a aprobat noile MĂSURI de RELAXARE valabile de la 1 august. Modificări legate de competițiile sportive și cultural-artistice

Guvernul a aprobat miercuri măsurile de relaxare, valabile de la 1 august, și a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În principal, relaxările sunt legate de activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise și de competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului.

"Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă - participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi", a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

El a spus că vor fi permise competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea a minim un metru între persoane şi dacă incidenţa în localitate este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

"Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5,00 - 2,00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2,00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie", a explicat prim-ministrul.

Măsurile care intră în vigoare din 1 august:

 

Creşterea numărului de participanţi la activităţile cultural-artistice şi de divertisment până la 75.000 în spaţiile deschise, în judeţele, localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori, participarea fiind condiţionată de testare, vaccinare anti-COVID sau trecerea prin boală.

Creşterea numărului de participanţi la nunţi şi botezuri până la 150 în spaţiile închise şi 200 în spaţiile deschise în judeţele cu incidenţa cumulată la 14 zile care este mai mică sau egală cu 2 la mie, participarea nefiind condiţionată. În cazul în care participanţii sunt vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală creşte numărul în spaţiile închise la 400, la incidenţă de sub sau egală cu 2 la mie, şi la 300 în spaţiile închise, la incidenţă între 2 şi 3 la mia de locuitori.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim un metru între persoane, dacă incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mie, tot cu condiţia vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Desfăşurarea activităţilor recreative şi sportive în aer liber cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidenţa cumulată este egală sau mai mică de 2 la mie.

Creşterea numărului de participanţi la cursuri de instruire şi workshop-uri până la 250 în interior şi 300 în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minim doi metri pătraţi pentru fiecare persoană şi purtarea măştii de protecţie obligatorie dacă incidenţa este egală sau sub 2 la mie. Creşterea numărului de participanţi la conferinţe până la 300 în spaţiile închise cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este egală sau mai mică de 2 la mie.

Creşterea numărului de participanţi la mitinguri, demonstraţii până la 500 de persoane, cu respectarea unor condiţii stabilite printr-o anexă la Hotărârea Guvernului, dacă incidenţa este egală sau mai mică de 2 la mie.

Permiterea activităţii în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 - 2,00, în judeţele unde incidenţa este egală sau sub 2 la mie, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Măsurile de relaxare stabilite în conformitate cu dispoziţiile Hotărârii Guvernului 730/2021 sunt menţinute acolo unde incidenţa este între 2 şi 3 la mie. Ca să fiu mai clar, avem măsurile noi care sunt dacă incidenţa este sub 2 la mie, iar dacă incidenţa ajunge între 2 şi 3 la mie ne întoarcem la situaţia care suntem acum. Dacă trecem peste 3 la mie, ne întoarcem deja la situaţia în care am fost la 1 iunie şi se aplică măsurile, bineînţeles, local, după incidenţă, în localităţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-28

In legatura cu acest articol...

GCS: 159 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore

Coronavirus: Bulgaria elimină restricțiile pentru români
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE