2023-06-02 05:19

GREVA STB. Mai mulți ȘOFERI care au vrut să iasă sâmbătă pe TRASEU ar fi fost hărțuiți, amenințați și făcuți trădători

 |  14:34
GREVA STB. Mai mulți ȘOFERI care au vrut să iasă sâmbătă pe TRASEU ar fi fost hărțuiți, amenințați și făcuți trădători

Unii dintre şoferii STB care au vrut să iasă sâmbătă pe traseu au fost „hărţuiţi şi ameninţaţi” de către protestatari, iar unele mijloace de transport ale acestora au fost vandalizate pentru a nu ieşi pe traseu, anunță printr-o postare pe Facebook, oficialii USR București.

Într-o respectiva postare se prezintă fotografii în care se vede uşa spartă a unui mijloc de transport în comun şi mai multe mesaje la adresa şoferilor STB care au dorit să iasă pe traseu şi care au fost catalogaţi drept „trădători”. 

GREVA STB. Mai mulți ȘOFERI care au vrut să iasă sâmbătă pe TRASEU ar fi fost hărțuiți, amenințați și făcuți trădători
zoom
Oficialii USR Bucureşti condamnă, în acest context, ceea ce numesc „actele de vandalism, hărţuire şi violenţă la adresa şoferilor STB care respectă hotărârile judecătoreşti, îşi respectă obligaţiile şi ies pe traseu în Bucureşti”. Aceştia susţin că sâmbătă, pentru doua zi, un autobuz STB a fost „atacat” cu pietre, iar şoferii sunt „hărţuiţi şi ameninţaţi”. 

„Instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba şi să se asigure că şoferii care vor să iasă din autobaze o pot face în siguranţă. În plus, autorităţile trebuie să afle cine se află în spatele acestor atacuri şi ameninţări. Consilieri USR din Consiliul General se află în legătură cu şoferi STB care nu sunt de acord cu acţiunea ilegală a sindicatului şi fac toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care ameninţă şi hărţuiesc şoferii şi provoacă acte de vandalism”, transmite formaţiunea politică.

Reprezentanţii Uniunii sunt de părere că greva care a paralizat capitala în ultimele zile este consecinţa unui conflict între PSD şi PNL: „Dacă cineva mai are dubii despre ceea ce se întâmplă, este foarte simplu, bătaia dintre PSD şi PNL din Guvern s-a mutat la nivel de companii municipale: printr-o oprire ilegală a lucrului la comanda unui consilier general al PSD se cere o demisie a unui director PNL. Asta în timp ce suferă nu doar bucureştenii, dar şi şoferii care îşi fac datoria”, mai scrie USR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-22

In legatura cu acest articol...

Ședință de urgență ACUM la sediul STB. Adrian Criț, director general: "Ei vor doar demiterea mea, nimic altceva"

Capitala e paralizată pentru a treia zi la rând de GREVA angajaților STB, deşi Tribunalul Bucureşti a decis că aceasta este ilegală!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE