2022-07-02 07:30

Grevă spontană la STB! Autobuzele, troilebuzele și tramvaiele, nu circulă joi dimineață în Capitală

 |  08:39
Grevă spontană la STB! Autobuzele, troilebuzele și tramvaiele, nu circulă joi dimineață în Capitală

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală. Directorul societăţii Adrian Criţ afirmă că protestul este ilegal şi lansează acuzaţii la adresa licderului sindical Vasile Petrariu. La ora 14:00 sunt programate negocieri între sindicat şi conducerea STB. Protestatarii cer creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, informează News.ro.

„Ca urmare a protestului ilegal al unor salariaţi din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanţilor Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziţionate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze. Menţionăm faptul că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi. De asemenea, STB SA se va adresa instanţei pentru a declara greva ilegală şi pentru recuperarea prejudiciului”, a anunţat STB, afirmaţiile fiind reluate ulterior, într-o conferinţă de presă, de directorul societăţii, Adrian Criţ.

Criţ a declarat că încep să se îmbunătăţească condiţiile de muncă şi şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu sindicaliştii. El l-a acuzat pe liderul de sindicat că este în incompatibilitate,  că are afaceri şi că acesta simte că a pierdut puterea.

De asemenea, a calificat greva ca ilegală, spunând că trebuia asigurată circulaţia unei treimi din parcul auto.

Un punct de vedere transmis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), potrivit căruia „având în vedere că, în dimineaţa zilei de joi, 20.01.2022, STB SA nu a scos niciun vehicul pe traseu ca urmare a unui protest al salariaţilor, TPBI face apel la conducerea şi la salariaţii operatorului să respecte prevederile legale şi, indiferent de situaţia negocierilor, să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE