2024-04-19 21:12

GREU de găsit! Șeful CJ Neamț Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat la închisoare

 |  16:04
GREU de găsit! Șeful CJ Neamț Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat la închisoare

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, dat în urmărire de Poliţia Română. Ionel Arsene a fost condamnat ieri definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. Ar fi plecat din ţară în urmă cu câteva zile, înainte de pronunţarea sentinţei.

Ionel Arsene nu avea nicio măsură preventivă, nici măcar interdicția de a părăsi țara, așa că și-a pregătit minuțios ieșirea din țară, conform TVR Info.

Potrivit unor surse din Poliție, Ionel Arsene și-ar fi luat discret concediu de la Consiliul Județean Neamț și a plecat din țară cu avionul, cu destinația Roma.

Ar fi ales Italia, pentru că acolo infractorii condamnați din România au descoperit o rețetă ca să nu fie extrădați și chiar să-și comute pedeapsa cu executare într-una cu suspendare. Dacă au o rezidență de minimum cinci ani în Italia, dacă au dezvoltat o afacere acolo și dacă au plătit impozite au toate șansele ca judecătorii din Italia să nu îi extrădeze în România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. A fost acuzat că a luat mită 100.000 de euro, iar magistraţii Curţii de Apel Braşov au pronunţat sentinţa definitivă, mai mică decât cea din primă instanţă. Arsene a mai fost deputat și președinte al PSD Neamț. Numele lui apare acum pe site-ul Poliției Române, la ”Most Wanted”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE