2024-04-19 07:55

Fost șef al IPJ Timiș, condamnat la 4 ani de închisoare. A AJUTAT un interlop

 |  20:40
Fost șef al IPJ Timiș, condamnat la 4 ani de închisoare. A AJUTAT un interlop

Un fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș a fost condamnat definitiv la 4 ani și opt luni de închisoare, cu executare pentru corupție.

Anchetatorii îl acuză pe fostul inspector-șef că a intervenit într-un dosar în care liderul unui clan interlop era anchetat pentru evaziune fiscală.

Polițistul s-a predat luni seară, însă cel pentru care și-a riscat cariera se află în Italia unde are rezidență și este greu de extrădat.

Iulian Bot, zis Viscol, stă la masă cu un cântăreț de manele și face dedicații, la adăpostul unei rezidențe.

Individul a fost implicat în trecut în numeroase scandaluri violente în Lugoj. În 2013, polițiștii din Timișoara i-au deschis un dosar penal de evaziune fiscală, după ce a adus mașini din Germania și nu ar fi plătit taxele la stat.

Pentru a tergiversa dosarul, a apelat la inspectorul șef Sorin Muntean, cel care în perioada 2012-2015, conducea Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

În calitate de inspector şef al IPJ Timiș, având o mai veche relaţie cu inculpatul Boț Iulian, a sprijinit grupul infracţional coordonat de acesta în scopul favorizării făptuitorului, liderul clanului Viscol din Lugoj.

Potrivit anchetatorilor, Sorin Muntean a primit șapte mii de euro din partea lui Viscol, şi aceeași sumă a ajuns și la un alt şef din poliţie, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cei doi, împreună cu un avocat, l-au îndrumat pe individ să facă mai multe expertize, astfel încât vinovat de evaziunea fiscală să fie un interpus, administrator al firmei care a vândut mașinile. Aceste intervenții și expertize l-ar fi costat pe Bot 100.000 de euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE