2024-04-25 23:07

Focuri de armă la frontiera României: Mai multe echipaje de poliție implicate

 |  12:00
Focuri de armă la frontiera României: Mai multe echipaje de poliție implicate

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au tras mai multe focuri de armă după ce un şofer a refuzat în două rânduri să oprească la somaţii, oamenii legii fiind nevoiţi să îi împuşte pneurile maşinii, care s-a răsturnat ulterior la trecerea peste un pod, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Şoferul respectiv, un maramureşean în vârstă de 35 de ani, nu a suferit leziune majore în urma incidentului, el fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic şi avea şi dreptul de a conduce anulat, menţionează sursa citată.

El nu a oprit, într-o primă fază, la semnalele de oprire ale unui echipaj al poliţiei de frontieră, în oraşul Borşa.

"Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare şi nici la somaţiile poliţiştilor de frontieră, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. După câţiva kilometri, o altă patrulă a poliţiei de frontieră a încercat să-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, în conformitate cu prevederile legale, lucrătorii noştri au tras un foc de armă spre pneurile maşinii. În acel moment, şoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puţin timp, la trecerea peste un pod, maşina s-a răsturnat", a spus Iulia Stan.

Potrivit aceleiaşi surse, conducătorul auto nu prezenta leziuni majore şi nu a dorit asistenţă medicală.

"În urma unui control sumar asupra mijlocului de transport au fost observate în interiorul autoturismului păr de animal şi pete de sânge, indicii privind săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic. Totodată, s-a mai constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce anulat", a mai precizat Iulia Stan.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Maramureş.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE