2020-10-28 13:50

Focar de COVID-19 pe un șantier din Capitală - peste 30 de muncitori din India au fost confirmați cu noul coronavirus

 |  12:28
Focar de COVID-19 pe un șantier din Capitală - peste 30 de muncitori din India au fost confirmați cu noul coronavirus

Peste 30 de angajați din India care lucrează pe un șantier din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus, aceștia fiind izolați, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, citată de Mediafax.

Violeta Alexandru a fost întrebată, duminică, într-o conferință de presă, de situația cetățenilor indieni, angajați pe un șantier din Sectorul 4 din Capitală, care au fost confirmați cu noul coronavirus.

Ministrul a spus că a fost în timpul nopții de sâmbătă spre duminică la șantier, împreună cu echipele medicale, pentru a afla despre situația îmbolnăvirilor.

„Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India, dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”, a spus Alexandru.

Ministrul a precizat că DSP București a luat deja primele măsuri.

La rândul său, primarul general Gabriela Firea a reacționat pe Facebook, față de acest caz: „Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcții din București, depistați pozitivi Covid, vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE