2024-04-19 02:17

Florentin Pandele, gest fără precedent de Sfânta Parascheva: ”Nu mi se pare corect”

 |  23:50
Florentin Pandele, gest fără precedent de Sfânta Parascheva: ”Nu mi se pare corect”

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, cel care organiza în fiecare an pelerinaje către Iași de ziua Sfântei Parascheva, s-a arătat revoltat de decizia autorităților de a interzice călătoria spre Moldova.

”Eu sunt convins că credința unui popor sau cine se joacă cu credința unui popor, se joacă cu focul, oastea lui Hristos e fără număr, să aibă grijă, e posibil ca mămăliga asta românească care explodează greu să nu explodeze până la urmă.

Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale astfel încât dacă alte activități sunt deschise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iași. 

Nu mi se pare corect și loial, intelegem că e pandemie. Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie” a declarat Florentin Pandele.

Primarul din Voluntari a găsit și soluții pentru credincioșii din localitatea sa:

”Noi avem veșmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veșmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni și cei din sudul României.

Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari” a mai anunțat edilul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE