2024-04-25 09:01

UPDATE. Femeie OMORÂTĂ de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Anul trecut a fost făcută praf de câini în aceeași zonă. Reacția Primăriei Sectorului 6

 |  12:02
UPDATE. Femeie OMORÂTĂ de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Anul trecut a fost făcută praf de câini în aceeași zonă. Reacția Primăriei Sectorului 6

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de mai mulți câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Cel care a sunat la 112 a fost un cetățean care a văzut ce s-a întâmplat și a încercat sa intervină, dar ar fi fost prea târziu.

UPDATE. Primăria Sectorului 6 susține că terenul pe care a fost atacată victima de haita de câini este unul privat şi ar fi aparţinut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autorităţile din Chiajna. „Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, mai arată sursa citată. Totodată, primăria de sector mai spune că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

„Femeia a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la graniţa cu Comuna Chiajna. Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6.

  „Important! Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la graniţa cu comunele limitrofe”, mai arată Primăria de sector.

Femeia, pe numele Ana Oros, membră a în Asociația Alpin Club Pro-Mont București, a ajuns la spital în stare gravă în luna aprilie a anului trecut după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Poliția Capitalei a anunțat că Secția 20 Poliție a fost sesizată prin 112 că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini. „La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă. Ea făcea jogging lângă digul Lacul Morii când a fost atacată de câini, suferind răni multiple la cap și la membre. Atunci, femeia a fost salvată de doi biciclişti care treceau în acel moment prin zonă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE